WİKİPEDİA ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

Anayasa Mahkemesi’nin Wikipedia ile ilgili kararı açıklandı. Uzun süredir bekleyiş içerisinde olduğumuz erişim engeli sayfanın erişim engeli kalkıyor mu ?
Peki erişim engeli herkese mi yoksa Türkiye mi kullanamıyor?
Ne zamandan beri erişime kapalı ? WİKİPEDİA AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇILDI
Peki karar resmi gazete de yayınlandı mı ?
Ne zaman tam olarak Wikipedia kullanımına başlayacağız ?
 Bu ve benzeri bir sürü soru aklımızı kurcalayıp duruyor değil mi.
Bir dünya ansiklopedisi diyorum ben kısacası Wikipedia’ya, neler hakkında bilgi almıyoruz ki, neyi merak edince ilk sırada karşımıza çıkmıyor.

Siyasi bir nedenden dolayı Ülkemizde 2017 yılında erişimi engellenmişti. Sayfanın bizi ilk sıralarda karşılaması da uzun süre devam etmişti ama kullanamıyorduk. Erişime çoğu ülkeden kaldığı gibi devam edilirken Türkiye, 2015 yılında Rusya’nın da erişim engeli olan bir süreçten geçmiş oldu. Rusya da erişim engelini 2015 yılında kaldırdı. Olaylar birbirinden bağımsız fakat burada üzerinde durduğumuz konu erişim engeli .
2017 yılından bu yana Wikipedia kullanımı Ülkemizde erişime kapalı bir durumda.
Ülkemizde alınan kararlar, atamalar, değişimler (Anayasa değişimi) gibi gelimeler T.C Resmi gazetede yayınlanırsa anca yürürlüğe giriyor. Wikipedia için Anayasa Mahkemesi kararının da Resmi Gazete de yayınlandığını görüyoruz.

Wikipedia Türkiye’deki yasakla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de gitmişti. Anayasa Mahkemesi Wikipedia’ya uygulanan erişim engelinin ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi.
Erişim için henüz net bir tarih verilmiş değil fakat önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz. Hala net bir bilgi edinememiş olmanın hüsranı içindeyim . Temennim açılması yönündedir.