Bacak boyu uzatma egzersizleri, Bacak boyu uzatmak için ne yapmalı

Bacak boyu nasıl uzar, Bacak boyunuzu uzatmak, bu bacak boyu uzatma meselesi düşünüldüğü gibi imkansız değildir. Gün içerisinde düzenli olarak yapacağınız size listede verdiğim egzersizler sayesinde 2-3 aylık  bir sürede değişimi kolayca fark edeceksiniz. Yapmanız gerekenler, bahsi geçen her hareketi günde  en az 20 kez tekrarlamak ve set aralarında çok aralık vermek set arası en fazla 40 saniye dinlenmek.
İnsan yapısı uzamaya her yaşta müsait deniyor, 30 yaşa kadar uzama olabildiği litaratüler ve söylenenler arasındadır.
Bacak boyu uzatma egzersizleri

1. Bisiklete Binmek

Bisiklete binerek bacak boyu uzatma egzersizleri, öncelikle kolay pedal çevirdiğiniz yükseklikten birkaç cm yükseltin ve sonra her yeni yüksekliğe alıştığınızda, koltuğu kaldırmaya devam edin, bu egzersiz bacaklarınızın esnemesine neden olur ve bu vesile ile bacak boyunuz zamanla uzayabilir.

2. Düzenli Koşu ve Yürüyüş yapmak

Kemiklerin yeniden şekil almasını etkileyen mekanizmaları ve bu yöndeki egzersizleri araştıran kişiler, düzenli koşu ve yürüyüş yapan kişilerin kemik kütlelerinde artış yaratabileceğini öne koymuştur. Buna bağlı olarak yürüyüş koşu yaparken kemiklerin bacaklara uygulana gerilim bskıyı alabilmek için doğal olarak kalınlaşır ve büyüme eğilimi gösterirler.

3. Düzenli Yüzme Sporu Yapmak

Bacak eklemlerinizi ve kaslarınızı esneterek bacaklarınızın daha uzun görünmelerine yardımcı olacak en iyi yöntem yüzme sporudur. Bu sporu yaparken bacak boyunuz uzamasının haricinde, aynı zamanda su üstünde yüzerken üst gövdenizinde uzaması birlikte olur.

4. İp Atlamak

İp atlama egzersizlerinin, bacak boyu uzatma egzersizleri ve aynı zamanda boy uzatma egzersizleri denildiğinde çok önemli bir yeri vardır. Özellikle  uzun atlayıcılar, basketbolcular ve koşucular gibi tüm profesyonel sporcular için ip atlama antrenmanı olmazsa olmazdır.

5. Bacaklarda bulunan kasları gevşetme ve esnetme hareketleri

Öne doğru tekme atma gerdirme hareketleri sayesinde bacaklarda bulunan kaslar esner ve gevşer böylece boyun uzamasını sağlar. Günde 3-5 dakika boyunca ara vermeden bu tekme atma gibi gerdirme hareketlerini uygularsanız bacak boyunuz uzamasına destek olursunuz.
Bacak uzunluğunu arttırmak istiyorsan bacak esnetme hareketleri yapmak çok önemlidir.
Bacaklarım çok kalın ne yapmalıyım, hangi egzersizler yapılmalı  diyorsanız, öncelikle zayıflamanız sizin daha önemli zayıfladıkça bacaklara olan baskı azalacak bacak boyu uzamasına destek olacaktır ve sonrasında da bahsi geçen bacak boyu uzatma egzersizlerini yaparsanız başarılı olabilirsiniz.