Ev yapımı patates kızartması, kilo aldırır mı, kaç kalori, en kolay patates kızartması nasıl yapılır, yağ tutmayan patates kızartması nasıl yapılır, patateslerin çıtır çıtır olması için ne yapmalıyım, patates kızartmasına ne kadar yağ konulur, fast foodlardaki gibi patates kızartması nasıl yapılır ?

 Büyük küçük demeden hepimizin en sevdiği atıştırmalıkların başında gelen patates kızartması nasıl oluyor da çıtır çıtır olup yağ tutmuyor?

Bugün sizinle severek denediğim ve ikram ettiğim herkesin dondurulmuş patates mi diye sorduğu patates kızartması aslında öyle kolay bir şekilde hem yağ tutmuyor hem de lezzetli hem de düşük kalorili oluyor?

Bunun için gerekli olan malzemeler

soda (İÇME SADE SODA)

yarım yemek kaşığı tuz

patates

dilimlediğimiz patatesleri hazırlamış olduğumuz soda ve tuz karışımın içine koyup yarım saat bekletiyoruz. Sonrasında ise süzüp bol yağda kızartıyoruz. 

Sodada beklettiğimiz için patatesler içine yağ çekmiyor, çıtır çıtır oluyor ve yağsız patateslerinde doğal olarak kalorisi de az oluyor. Tıpkı fast foodlarda yediğimiz patatesler gibi  hem çıtır hem yağsız patatesler artık daha keyifli ve daha lezzetli. 

Afiyet olsun. 

Yazıların devamı için lütfen reklamlarıma tıklayınız 🙂