Cilt temizliği nasıl yapılır, cilt temizliği için sabun, hangi sabunları yüzümde kullanabilirim, yüz temizliği ve sabun, sıvı sabun yüze sürülür mü, yeşil sabunla yüz yıkanır mı, yüzü sabunla yıkamak, lekelere iyi gelen sabun, sivilceler için hangi sabunu kullanmalıyım? 

Sabunla cilt temizlemenin oldukça ucuz ve etkili bir yöntem  olduğunu denedim ve gördüm. Yüz temizliği için bir çok yöntem ve ürün var. günümüzün gelişen kozmetik sektörüyle birlikte inanılmaz derece yoğun ürün karşımıza çıkıyor. Ben de pahalı ürünlerin cildimi daha güzel yapacağına inananlardandım. 

Youtube da youtuberları izler değişik şeyler denerdim. Bir süre sonra baktım ki bir ürünün düzelttiğini bir başka ürün bozuyor. Dedim ki doğal bir şeyler bulmalıyım, bu cilt bana senelerce lazım, kim ister otuzlu yaşlarda yıpranmış bir cildi?

Sonra annemi fark ettim yüzü hem pırıl pırıl, hem de pürüzsüz. Dikkat ettim hep doğal ürünler kullanıyor ve makyaj yapmıyor. 

Üniversite de ben de çok sık olmasa da makyaj yapıyordum baktım ki makyaj yapınca cildim de gözenekler tıkanıyor ve siyah nokta oluşuyor. 

Benim cildimin gözenekli bir yapısı olduğunu fark ettim ya da  yaptığım makyajlar ve sonrasında ise temizleme ürünleri zamanla gözenekleri açıyor, Gözenek sıkılaştırıcı ürünlerde var güya  ama bu kısır döngüye girdin mi dönüp duruyorsun. Yani makyaj yapayım, sonra temizleyeyim, sonra gözenekler açık kalmasın başka bir ürün, sonra da nemlendireyim.  

Öncelikle uzun süre makyaj yapan biriyseniz yüzünüz ilk başta soluk ve hasta bir cilt gibi duracaktır en azından size ve etrafınızdakilere öyle gelecektir ama bir süre sonra sabun ile o dengeyi yakalayıp hiçbir pahalı ürüne para vermeden cildinizin nasıl bir renk tonuna kavuştuğuna şaşıracaksınız. 

EN SIK KULLANDIĞIM DOĞAL SABUNLAR,

  • ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ SABUNU 
  • KEÇİ SÜTÜ SABUNU
  • PİRİNÇ SABUNU
  • GÜL SABUNU
  • OKYANUS SABUNU

En sık kullandığım sabunlar bunlar. Sivilcelerime iyi gelen sabun olarak okyanusu öneririm, kanlı, müfrelenmiş, müfre altında da sivilcelerin olduğu bir cilde sahiptim bir gün babam eve bir sabunla geldi. O zamanlarda ne ürünler kullanıyorum ama saysam saatlerimi alır. Sonra tesadüfen karşıma çıkan bu sabunu denemeye diğer ürünleri de kullanmamaya karar verdim. Bir süre sonra işe yaradığını görünce diğer kozmetik ürünlerini kullanmamaya başladım. Zamanla yüzüm düzeldi, sivilceler kurudu. 

Bir takım lekeler vardı ( ağda sonra kalan kahve lekeler) bunun için ise pirinç sabunun çok etkili bir sabun olduğunu gördüm. 

Gül sabunu da cilde zarar vermeden temizliyor ve ferahlık sağlıyor. 

Üzüm çekirdeği sabunu ise içinde var olan küçük siyah parçacıklar sayesinde siyah noktaları temizliyor yani  gözeneklerin içerisine girerek gözenek içerisinde oluşmuş kirleri gözenek içine girerek temizliyor. 

 Keçi sütü de çok güzel bir sabun onu da günlük olarak peeling yapmadan elimizde köpürterek sürebiliriz ve günlük temizleme olarak kullanabiliriz.

 DİKKAT DİKKAT … 🙂

LÜTFEN DEDİKLERİME DİKKAT EDİNİZ

1. SABUNU DİREK CİLDİNİZE SÜRMEYİNİZ,

Elimizde köpürttüğümüz sabunu yüzümüze sürelim. Sürdüğümüz sabunu en az 2 dakika bekletelim ve durulayalım.

Eğer duşta peeling yapacaksanız eğer kullanılmamış bir lif ya da deniz süngerine sürdüğünüz sabun ile yavaşça ve nazikçe masaj yaparak lifleyip durulayalım. 

Eğer pirinç sabunu kullanıyorsak yani lekemiz var ve pirinç sabunu kullanacağız, bunun için avucumuzda köpürttüğümüz pirinç sabununu lekeli bölgelere sürüp en az 3-4 dakika bekliyoruz sonrasında duruluyoruz.

2. SABUNLARIN DOĞAL OLDUĞUNA DİKKAT EDİNİZ.

3. SIVI SABUNU YÜZÜNÜZE UYGULAMAYINIZ. 

Cildinizi sabunla temizledikten sonra mutlaka buz ile yüzünüze masaj yapınız ( ince bir içine koyduğunuz buz küpü ile )

sonrasında ise yani bir yarım saat sonra kremleyebilirsiniz. 

Gerçekten ne var ise doğa da var minnettarız doğaya ve doğal olan her şeye ….

YAZILARIMIN DEVAMI İÇİN LÜTFEN REKLAMLARIMA TIKLAMAYI UNUTMAYINIZ.

Sonuçlarınızı mutlaka yazınız 🙂 yorumlarda görüşmek üzere. 

http://www.kelimedamlasi.com/2021/03/galebe-krem-kullananlar-ne-ise-yarar.html

http://www.kelimedamlasi.com/2021/02/achromin-leke-kremi-ne-ise-yarar.html

http://www.kelimedamlasi.com/2021/02/gunes-lekesi-nasil-gecer-gunes-lekeleri-tedavisi-nedir.html

http://www.kelimedamlasi.com/2021/03/kil-maskesi-neye-yarar-kil-maskesi.html