İntiharın günah olmadığı durumlar var mı, intihar edenin ahiretteki durumu nedir, intihar etmek günah mı, Dinimizce intihar etmenin hükmü nedir? İntihar edenin ahirette durumu ne olur? İntihar eden insanın işlemiş olduğu günahlar affolur mu? acaba dedik ve araştırmaya başladık. Öncelikle amacımız bu konuyu kesinlikle böyle durumu desteklemek veya özendirmek değildir.

İNTİHARIN GÜNAH OLMADIĞI DURUMLAR VAR MI

İntiharın günah olmadığı durumlar, İslamda kesinlikle intihar etmek günah olarak geçmektedir. Bir ayet-i kerimede ifade edildiği üzere, dinimize göre bir insanı öldürmek ne kadar büyük bir günah ise, insanın kendi canına kıyması da o derece büyük bir günahtır.

İntiharın günah olduğu islam dinimizde peki bu durumun caiz olabileceği bir an olabilir mi, intihar etmenin günah olmadığı durumlar var mı ? 

Zaruret umumi ve kesin olduğunda, geçici (o zarurete bağlı) olarak haramlar caiz olur, yasaklar kalkar. Böyle bir zaruret durumunda intihar caiz olur muydu , günah mı ? Araştırdık ancak kesin olarak tatmin edici bir cevap bulamadık. 

intihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

intihar edenlerin cenaze namazı kılınır mı, intihar etmek dinimizde çok büyük günah olarak geçse de, intihar eden kişi müslüman ise onun için cenaze namazı kılınır.

İNTİHARIN GÜNAH OLMADIĞI DURUMLAR VAR MI, intihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

Unutkanlık için hangi dua okunur

GECE TIRNAK KESMEK GÜNAH MI