SALYANGOZLARIN KAÇ BURNU VARDIR 

Salyangozların kaç burnu vardır, diğer bir adı sümüklü böcek olan bu sürüngenin kaç tane burnu vardır sorusunun cevabı 4 adet burnu bulunmaktadır. 

Çoğalma yöntemleri yumurtlamadır. Ayakları bulunmayan bu salyangozlar sürünerek hareket eder.

KAÇ GÖZÜ VAR – GÖZÜ VAR MI

Peki salyangozun gözü var mı, Salyangozların 2 üst antenlerin ucunda toplam 2 adet gözü bulunmaktadır. Alt antenlerinin görevi ise koku almak ve hisetmektir.

SALYANGOZLARIN KAÇ BURNU VARDIR, NE YER, KAÇ TANE - SÜMÜKLÜ BÖCEKLER

Salyangozların sırt kabuğu ve vücutları arasında sümüksü kaygan bir sıvı bulunur. Salyangozların kaç dişi vardır, karada yaşayan salyangozların dili üzerinde 14 bin adet üzeri diş vardır. Salyangoz ne yer, Salyangozlar bitkilerle beslenir. Salyangozlar kış uykusuna yatar mı derseniz, salyangozlar hem yaz hem de kış uykusuna yatar. 

SÜMÜKLÜ BÖCEĞE TUZ DÖKÜLÜRSE NE OLUR

Sümüklü böceğe tuz dökülürse ne olur, salyangoza yani diğer adıyla sümüklü böcek üzerine tuz dökerseniz vücudundaki ihtiyacı olan nemi tuz ile kurutur ölmesine sebeb olursunuz.

SALYANGOZUN KABUĞU KIRILIRSA ÖLÜR MÜ

Salyangoz kabuğu kırılırsa ölür mü, salyangozun kabuğu tamamen kırılrsa vücudundaki nem gideceği için ölümüne sebeb olur. Ancak kabuğun az bir kısmı kırılırsa salyangozun vücudu bu tamir eder.

salyangoz 4 burnu 2 gözü var

DESTEK İÇİN LÜTFEN REKLAMLARA TIKLAYIN.

http://www.kelimedamlasi.com/2021/02/su-kaplumbagas-ne-yer-kara-kaplumbagas.html