Merhaba, sevgili okuyucularım. Bu gün size Franz Kafka’nın çok sevdiğim bir eserinden ve birazcık Kafka’dan bahsedeceğim.

 Sevdiğim yazarlar içinde Kafka ayrı bir yere sahiptir. Ölmeden önce arkadaşı Max’a eserlerini yakmasını söylemiştir. Max eserleri yakmamış onları Kafka öldükten sonra bastırmıştır. Kafka’yı okurken hep içinde bir yerlerde direnişi hissederim. Bireysel bir direnişin otorite karşısında canlandığını sizde fark edeceksiniz. Aile içinde yaşamış olduğu olayların psikolojisini, kendi içinde kalacak diye bastırıp yayınlatma düşüncesi olmadığı için, daha bir gerçekçi olarak anlatmıştır. 

     Genel olarak eserleri hakkındaki genel görüşüm bunlardır. Bugün size Dönüşümden bahsedeceğim. Bu kitabı görünce aman Allah’ım ne kadarda ince bir kitap dedim ve bir üzüntü kapladı içimi. Kitabı hemen bitireceğim için üzülmüştüm. Okurken de duygularım değişmedi. Anlatım dili insanı yormayan, okunası bir kitap. 
    Kafka Dönüşüm adlı eserinde dışlanma, psikolojik ruh hali, seçenekleri olmadan yaşamaya zorunlu kılınmaya, bazı şeylere bizim değil başkalarının uzanması gerektiğine değinmiştir.

Duyguların yoğun geçişleri hiç bitmesin dediğim eserlerden, kendinizden bir şeyler bulacağınız bir eser. 
Keyifli okumalar.