Siz mesela hiç zeytin ağaçlarını kümelenmiş bir şekilde gördünüz mü? ya da her hangi bir ağacı ?

Ağaçların yaprakları arasındaki boşlukları gözlük taktığım zaman fark etmiştim. mesela şu an dışarı da müthiş bir eylül yağmuru yağıyor, yağmur var bir de eylül yağmuru gibi oldu:) uzun süreden sonra yağan ilk yağmur bu gün gün dönümü 23 eylül ve güzel bir yağmurla güne uyandık. Yağmur, güzel bir kahve, aromatik bir mum yazı yazıyorum. Pencereden bakarken yağmur yağıyor gibi hissettim çünkü artık yağmur yağıyor mu yağmıyor mu seçemeyecek kadar miyobum. O gözleri biraz kısarak odaklamaya çalışırken ki gelen buğulu görüntü ve sicim şeklinde yağan yağmuru bir an olsun yakalamak…

Bunun nasıl bir his olduğunu ancak miyoplar anlayabilir :/ nasıl bir nimet ki tam anlamıyla görebilmek…Pencerenin önüne büyük bir su damlası düştü ve adeta tüm camı bir anlığına yağmur zerreciklerine boyadı evet şu an hala yağmurun yağdığına eminim. Radyoda Tin Pan -evening çalıyor. Yazın sıcaklığından sonraki eylülün serinliğine direnmeye çalışıyorum. Üşüdüğü halde giyenmek istememek…

Geçenler de oturuyoruz, arkadaşım yan masada oturan iki sevgiliyi gösteriyor, bakar mısın yeni tanışıyorlar galiba diyor, bakıyorum yan masada evet iki kişi var ama gözümde ne lens var ne de gözlük, kısıyorum gözlerimi, bakıyorum hafiften gözlerimi kısarak ama net bir şey yok, sonra çeviriyorum başımı. Kendi kendime diyorum acaba miyop olmak, senin hayatında neleri etkiliyor? Ben dikkat problemi yaşıyorum, odaklanma sorunum var ve televizyon izlerken bile televizyona konsantre olamıyorum. Şimdi diyorum ki miyop olduktan sonra etrafı göremiyorsun ki göremiyorsun derken buğulu, her şey sis içinde bunu 3 ve üzeri numara da olan kişiler anlayabilir. Acaba karşımdakine ya da işime odaklanmamı mı kolaylaştırıyor? 

Eskiden lise de okula giderken sokaktan bir baktım mı öbür sokağın başına kadar her şeyi tüm ayrıntılarıyla görür söylerdim, yanımdaki insanlarda nasıl göz var sende derlerdi. Düşünürdüm kendime şaşırırdım. Kusurları, detayları, sorunları çok iyi görürdüm. Sonra miyop başladı ve bunlar hep azaldı. 

Başıma gelen şeylerin öylesine gelmediğine o kadar eminim ki…Detaycı, titiz, kusurları bulan ve odaklanan biriyken şimdi önüme odaklanabiliyorum. Bu tanrının bana kendi önünden ye deme şekli miydi? Neden olmasın artık böyle düşünüyorum. 

Bir de miyop olduğu halde hayatı ne kadar zor olsa da gözlük kullanmamaya direnenler vardır işte onlardan biri de benim, kabullenememiştim uzun yıllar miyop olduğumu. Başlarda anlamıyorsun çünkü yavaş ilerleyen bir göz rahatsızlığı. Bir gün kalkıp hop 3 numaraya hoş geldiniz gibi bir durum söz konusu olmuyor:) Ben artık 3 numarayı da geçtim. Bir de gözlük yakışmayanlar vardır ya o da ben. Gözlük yakıştığı için mi takılırdı:) bazılarına çok yakışıyor demek ki yakışmayanlar da olabilirmiş. 

Mesela her gün kalkıyorsun her yer tertemiz 🙂 yerdeki tozları görmüyorsun, camdaki lekeleri hiç bir şey net değil. Süpürgeyi çalıştırıp görmeden süpürme tamamen iç güdüsel 🙂 Markete gidince de tam bir dram, raflarda yazan fiyatları okuyamıyorsun, tabelaları da okuyamıyorsun, televizyonda yazan yazıları da okuyamıyorsun, flu bir dünya içindesin.

Söylediğim gibi bir öğreti edindim, uyguladığım bir kaç yöntem var eski yazılarımda var olan salata ile miyop derecemi düşürmeyi başarmıştım yeniden başlamayı düşünüyorum. Bir de işaret parmaklarıyla kaşlara yapılan bir- iki dakikalık bası ile yapılan masaj var bununda etkisini görmüştüm. Şimdi bir de doğal bir yağ deniyorum, kesin faydasını görürsem paylaşımda bulunacağım. 

Yaptığım yöntemler ne kadar etkili de olsa bir gözlük almayı düşünüyorum. Muhtemelen göz derecem artık durdu. 30’lu yaşlara gelince artık ilerlemiyor. Miyop olup yazımı okuyanlar beni anlamıştır. Onlara flu size de aydınlık günler 🙂