Egzersiz mi yoksa Diyet mi, Hiç kendinizi “Egzersiz yapıyorum, böylece istediğim her şeyi yiyebilirim” yada “Sağlıklı yiyorum, böylece egzersiz yapmama gerek yok” diye düşündünüz mü? Bu tarz düşünceler dizisi beklenmedik şekilde kilo alımına ve sağlıksız alışkanlıklara neden olabilir.

Malesef, toplum olarak artık eskisi kadar aktif hareket halinde değiliz. Yıllar önce, bir çoğu çiftçi olan dedelerimiz neredeyse her gün kırmızı et yerdi. Bununla birlikte, günlerinin çoğunu sahada çalışarak geçirerek, faaliyet odaklı bir yaşam tarzını sürdürdüler. Ayrıca öncelikle tarlada ne yetiştirdilerse onu yedi, bu da diyetinin çoğunun bitki temelli olduğu anlamına geliyor. Dedem uzun ve sağlıklı bir yaşamın ardından, öldüğü güne kadar çalışırken huzur içinde öldü. Bu yaşam tarzı, günümüzün teknolojik olarak gelişmiş dünyasında çoğumuz için bir tecrübe edebileceği bir yaşam tarzı değildir, bu nedenle günlük yaşamımıza düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme seçeneklerini dahil etmek olduça önemli bir hal almıştır.

Egzersiz ve diyet hem uzun vadeli sağlıklı kilo vermek için hem de genel sağlığınız için önemlidir. Günlük aktivitelerinizi düzgün planlayarak ve bununla birlikte  daha sağlıklı yiyecek seçimlerine önem vererek, egzersiz ve diyeti  birlikte hayatınıza dahil etmenin yollarını bulun. En iyi başarı için yavaş başlayın ve kademeli olarak artırın; Örnek olarak, 10 dakikalık bir yürüyüşte başlayın ve öğle yemeğinde ile sadece bir elma yiyin.

http://www.kelimedamlasi.com/2021/03/yaz-scaklarnda-basa-gunes-gecmesi-nedir.html

http://www.kelimedamlasi.com/2021/02/huzursuz-bacak-sendromu-nedir-huzursuz.html

DANS İLE KİLO VERMEK